93 788 63 05 · 647 596 044

emi@carrerasdental.com

Què haig de saber quan em compri un raspall de dents?

Características del cepillo de dientes - Blog Carreras Dental - Terrassa

Què haig de saber quan em compri un raspall de dents?

Després d’haver explicat els aspectes a tenir en compte per a fer un bon raspallat i de la importància de l’elecció de la pasta de dents, ara és el moment de donar pas a un dels elements clau: el raspall.

I és que no tots els raspalls són iguals i ofereixen les mateixes característiques.

Al moment de comprar-lo són molts els que podeu trobar al mercat i, si bé el preu és un factor que sol ser clau a la decisió, us volem mostrar alguns aspectes que haurieu de tenir en compte quan estigueu a punt de comprar-lo.

Material de les serres.

Al mercat podem trobar distintes varietats encara que les més freqüents són les realitzades amb nylon i de puntes rodones per tal de no malmetre l’esmalt de les peces dentals. Haurem d’assegurar-nos que la nostra elecció cumpleix amb aquesta particularitat.

Duresa de les serres.

Un raspall de dents hauria de tenir les serres de duresa d’intensitat suau a mitja. Si no són molt suaus podem realitzar un raspallat massa agressiu.

No obstant, veiem casos que hi ha més tendència a generar placa bacteriana i a acumular tosca; en aquests casos podem recomanar una duresa mitja però sempre amb molt de cura a la pressió que s’exerceix durant l’acció mecànica.

En cas de raspalls infantils sí que haurem sempre d’utilitzar serres de duresa suau per tal de no fer malbé les seves genives encara tendres.

Capçal petit.

Disposar d’un capçal petit farà que sigui més fàcil accedir a llocs més innaccessibles de la teva boca i assegurar-nos una neteja més efectiva.

Estructura flexible.

Un capçal que, a més de petit, sigui flexible, també ajudarà a aquesta missió d’accedir a parts amb un accés més complicat.

Per tal d'accedir a parts més innaccessibles, a més de disposar d'un capçal petit i flexible, el fil dental ens pot assegurar aconseguir eliminar restes de menjar entre les dents

Mànec còmode.

Tot i que el mànec no influeix en la qualitat del raspallat, la seva subjecció pot condicionar factors com la nostra pressió exercida o, simplement, la comoditat. Els mànecs amb textures antilliscants faciliten el seu ús fins i tot amb les mans mullades.

Cada marca fabrica mànecs que poden adaptar-se millor a la teva forma de raspallar-te les dents, de manera que es tracta d’anar provant fins a trobar aquell que millor se’ns adapta.

En cas de nens, es recomana un mànec una mica gruixut perqué d’aquesta manera els ajudarà a subjectar-lo millor.

En una futura entrada, parlarem dels raspalls elèctrics. Mentrestant, ja saps que ens pots preguntar qualsevol dubte que tinguis i, com que som qui millor coneix la teva boca, et podem aconsellar sobre el raspall de dents que millor s’adapti a les teves característiques particulars.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Open chat
1
Vols parlar amb nosaltres?
Carreras Dental
Hola!

En què et podem ajudar?