93 788 63 05 · 647 596 044

emi@carrerasdental.com

10 aliments que cuiden les dents i les genives.

Aliments i dents - Blog Carreras Dental

10 aliments que cuiden les dents i les genives.

Incloure determinats aliments en la dieta diària i excloure’n d’altres pot protegir-te de determinades malalties bucodentals i, a la vegada, alleugerar-te de molèsties si has fet algun tractament dental amb nosaltres. Anem a veure els més eficaços…

1. Peix blau. Les malalties periodontals, com la gingivitis, es deuen en part als bacteris presents en les restes de menjar que queden atrapats entre les dents. La vitamina D facilita l’absorció de calci i fòsfor, fent que les nostres genives i dents siguin més ressistents a aquest tipus d’infeccions.

Es pot obtenir del Sol, però també dels peixos blaus, com l’arengada, salmó, cavalla, sardines o tonyina. Pel seu alt contingut en àcids Omega 3 convé incloure peix blau dos cops a la setmana.

2. Kiwi, aranga o papaia. L’idea és escollir un aliment ric en Vitamina C ja que aquest nutrient ens pot ajudar a que la producció de col·lagen no decaigui. Aquesta molècula protèica és el principal component de les genives, de manera que la seva pèrdua pot ocasionar-nos problemes importants en elles, com les genives retretes.

Es pot trobar Vitamina C en aliments com la taronja, llimona, aranga, mandarina, kiwi, pebrot vermell, julivert, grosella negra, bròcoli, crèixens o papaia.

3. Iogurs i làctics. La llet, el formatge, el iogur… són una gran font de calci, mineral fonamental per als nostres osssos i dents. Els experts destaquen que incloure formatge a la nostra dieta protegeix les dents, ja que al consumir-lo produim més saliva, rica en propietats bactericides.

Els espinacs, els cigrons, els calamars, el bròcoli, la col errissada o el tofu també són font de calci.

Si has de fer algun tractament amb nosaltres, truca'ns i t'informarem sobre les millores mesures que podràs fer abans, i després...

4. Ous, llegums i carbassó. En la mateixa mesura que el calci, el fòsfor és cabdal per al manteniment òptim de l’estructura de les dents. Aquest mineral es troba en aliments d’origen animal, com la llet i els seus derivats, els ous i el peix.

Si ets vegeterinarià/na pots obtenir el fòsfor de llegums, anous o carbassó.

5. Extra de maduixes. El seu alt contingut en xilitol (enllaç entrada xiclets), ataca els bacteris que provoquen la placa dental. A més, són riques en fructosa, el que suposa una manera d’aportar sucres al nostre organisme de forma natural. Estimulen, a més, la circulació sanguínea de les genives.

6. Api per a les taques. Els apis tenen àcid màlic, substància que afavoreix la producció de saliva, que a la seva vegada neteja la dentadura i elimina les taques. Com tots els vegetals, la millor manera de menjar-lo és cru, ja que així conserva intactes les seves propietats nutricionals. Ho pots afegir a les teves amanides les tijes i les fulles en porcions molt petites.

7. Tè verd. La catechina, antioxidant que ajuda a evitar l’inflamació de les genives produïda pels bacteris, manté controlades les malalties periodontals. Si et resulta molt amarg, pots afegir-li una mica de llimona o un núvol de llet desnatada.

8. Cervesa. Millor la rossa que la seva versió torrada. La cervesa proveeix a l’organisme de nutrients essencials per a unes dents fortes, com el silici i el calci. A més, les rosses contenen més llúpol, un component antioxidant que ajuda a combatre els bacteris i fongs que fan malbé la boca.

També té propietats antiinflamatories. Millor beure-la sense alcohol…

9. Evita el cafè, la remolatxa i el pebrot dolç. Seria convenient que els quatre dies següents a un tractament de blanquejament (enllaç servei), evitessis alguns aliments que podrien alterar negativament els resultats desitjats. La “llista negra” inclou: cafè, tè, begudes carbonatades, xocolata negra, fruites cítriques i amb color, verdures com els espinacs i la remolatxa, salses envasades (ketxup, tomàquet fregit…), algunes espècies com el curri i el pebrot dolç, i els colorants alimentaris.

Si no pots evitar algunes de les begudes “prohibides” millor fer-ho amb palleta, ja que el líquid no tocarà les parets dentàries.

10. Vigila amb la temperatura. Si t’acabes de fer una neteja de boca, els primers aliments i begudes que prenguis haurien d’estar a temperatura ambient, ja que en aquest moment les teves genives estan molt sensibles al fred i a la calor.

Tampoc et convenen els aliments que poden resultar molt àcids com el tomàquet, productes elaborats amb farines refinades o licors.

I recorda: si tens qualsevol pregunta no dubtis a contactar amb nosaltres que coneixem com ningú la teva boca i les teves dents. Som especialistes en estètica dental.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Open chat
1
Vols parlar amb nosaltres?
Carreras Dental
Hola!

En què et podem ajudar?