93 788 63 05 · 647 596 044

emi@carrerasdental.com

Has sentit a parlar mai de “bruxisme”? Aquí t’expliquem què és…

El bruxisme - Blog Carreras Dental

Has sentit a parlar mai de “bruxisme”? Aquí t’expliquem què és…

El bruxisme és la paraula que defineix el fregament o fricció de les dents.

Se sol produir generalment de forma involuntària i sol ser més evident durant la nit, mentre es dorm, tot i que també es pot produir durant el dia no sent tant evident.

L’estrés sol ser el motiu principal, i és per això que durant la nit, quan l’activitat disminueix, que se sol concentrar en el moviment mandibular; a més, factors com la mala oclusió, transtorn del son o malalties neurodegenaratives poden incrementar les seves conseqüències.

Els casos lleus no requereixen tractament, però si l’hàbit persisteix i veiem que pot ser perjudicial, cal aturar-lo perquè pot arribar a tenir conseqüències greus ja que pot manifestar-se en dolors en l’articulació de la mandíbula, mals de cap i coll, dolors i hipersensibilitat dental, mals de la zona de l’oïda, desgastos en les superfícies de contacte de les dents, major mobilitat dental, fractures dentals i increment de la pèrdua de suport ossi associat a la inflamació de les periodontitis (malalties de les genives).

És convenient aturar aquesta fricció entre les dents ja que pot provocar múltiples efectes negatius sobre la mandíbula i les peces dentals.

El millor tractament és la reducció de l’estrès però ja sabem que no sempre és possible. Per això, el tractament és sobretot simptomàtic, evitant les conseqüències d’aquest apretament dental.

Habitualment es col·loca una fèrula de descàrrega d’ús nocturn, que ajuda a reduir les conseqüències de l’apretament, protegint dents, genives, músculs i articulacions.

Aquestes fèrules es fan a la mida del pacient adult, són de resina rígida i solen ser necessàries de per vida (realitzant revisions almenys un cop l’any amb nosaltres).

A més, també és important realitzar una bona higiene d’aquesta fèrula per tal de reduir al mínim el nombre de bacteris, netejant-la amb un raspall de dents i sabó neutre, així com també es pot ajudar de comprimits específics de desinfecció i esvaldir molt bé posteriorment.

En tot cas, a Carreras Dental tenim la millor solució als teus problemes dentals i t’assessorarem tenint en compte el teu cas particular.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Open chat
1
Vols parlar amb nosaltres?
Carreras Dental
Hola!

En què et podem ajudar?