93 788 63 05 · 647 596 044

emi@carrerasdental.com

Alguns exercicis per a relaxar la mandíbula…

Exercicis per a relaxar la mandíbula - Carreras Dental - Terrassa

Alguns exercicis per a relaxar la mandíbula…

En una anterior entrada de blog us vàrem parlar del bruxisme, i vàrem veure que implica un desgast en les peces dentals degut a que en determinats moments del dia, i especialment a la nit quan ens relaxem, realitzem una pressió excessiva sobre la mandíbula.

A més del desgast a les dents, també ens podem sentir amb dolors a tota la regió mandibular, l’articulació temporomandibular i fins i tot a zones cervicals.

I ho detecterem per un malestar en el moviment d’aquesta mandíbula, mal de cap, a l’oïda… en definitiva: tota la regió de la mandíbula i part baixa del crani.

Per això us volem citar alguns petits exercicis que podeu fer a qualsevol moment del dia i que us serviran per a relaxar la zona, a la vegada que ``entrenarem`` a la nostra mandíbula a adquirir una bona postura.

Es recomana fer-los davant del mirall ja que ens permetrà ser més conscients que els estem realitzant correctament.

I començarem obrint i tancant la boca amb la llengua al paladar: és a dir, amb la boca tancada i relaxada, situem la punta de la llengua al paladar. Sense desenganxar-la, anirem obrint i tancant la boca, procurant de no moure la mandíbula cap als costats.

Seguidament ens farem un massatge a la musculatura, que ens ajudarà a millorar la circulació a la zona i ajudar a descomprimir els còndils. També ens podem fer un massatge a la zona de les temples i per sobre les orelles ja que la mandíbula s’extén per aquestes regions.

Un altre exercici que podem fer serà estirar les orelles. Ho farem tumbats, i ens haurem d’agafar el lòbul i estirarem suaument en direcció als peus fins a notar una resistència; arribats a aquest punt, haurem de mantenir la tensió i notarem que el teixit comença a relaxar-se.

El moviment lateral també serà important, i el podrem exercitar amb la boca relaxada, movent la mandíbula cap a esquerra i dreta.

Acte seguit, treballarem la mobilitat anterior, que a diferència de la lateral, la farem movent la mandíbula cap endavant i enrrera.

Un altre exercici que obtenim grans resultats és l’obertura amb ressistència. Colocarem la ma sota la barbeta i, exercint una petita pressió, es farà força amb la mandíbula per a intentar obrir la boca.

Finalment, podrem realitzar una sèrie d’estiraments cervicals i del múscul esternocleidomastoideo. Ambdós àrees estan estretament relacionades amb l’articulació temporomandibular i la seva relaxació ens ajudarà.

Tots aquests exercicis són recomanables per a totes les persones, però especialment aquelles que pateixin de bruxisme i tinguin aquests signes lleus descrits a l’inici. Però si veiem que els dolors són més aguts, truqueu-nos que us aconsellarem sobre el vostre cas particular perquè ja sabeu que som qui millor coneix la vostra salut dental.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Open chat
1
Vols parlar amb nosaltres?
Carreras Dental
Hola!

En què et podem ajudar?