93 788 63 05 · 647 596 044

emi@carrerasdental.com

4 Consells a l’hora d’anar a comprar la teva pasta de dents.

Carreras Dental - Consells Pasta de Dents

4 Consells a l’hora d’anar a comprar la teva pasta de dents.

Sabem que per mantenir en un estat òptim les nostres dents i genives és imprescindible una higiene bucodental correcta i cuidada.

Per això és important conèixer les tècniques bàsiques per a una bona neteja de boca, ja que el 95% de l’acció de neteja és per un factor mecànic. No obstant, també haurem de tenir en compte altres factors decisius com pot ser la bona elecció de la pasta de dents ja que pot ser el vehícle que permeti fer arribar a la boca certs productes beneficiosos per a la salut.

En aquesta entrada parlarem de què tenir en compte quan anem a comprar una pasta de dents.

Com a consideracions generals haurem de tenir en compte que un dels criteris d’elecció hauria de ser la seva composició de fluor i que siguin poc agressives.

La seva elecció serà molt important ja que és un element que farem servir a diari i no només ens podem basar en el preu o el disseny exterior per escollir-ne una o altra. Entre les seves consideracions generals haurem de tenir en compte que tingui capacitat antimicrobiana, amb factors protectors que puguin combatre la càries i que cuidin les nostres genives.

1 – El fluor com a ingredient principal.

En termes globals, el primer que haurem de fixar-nos és en l’aport de fluor que la compon. Aquest component, el fluor, proporciona una acció immediata sobre l’esmalt i la placa dental, actuant també de manera perllongada en el temps contribuint a protegir aquest esmalt a llarg termini.

A la vegada, el fluor és un fantàstic recurs per a prevenir l’aparició de les molestes càries, de manera que és important que l’aportació de fluor sigui sempre superior a 1.000 parts per milió (ppm). Podem dir que com més quantitat de fluor major qualitat té la pasta de manera que una perfecta seria de 2.500ppm.

Carreras Dental - Consells Pasta de Dents

Compte, però, si la pasta és per a infants, ja que els nens tenen tendència a empassar-se la pasta i és convenient que la quantitat de fluor NO superi aquests 1.000ppm. Igualment, per evitar toxicitats, la quantitat de pasta a posar no ha de ser abundant (tal i com ens fan creure en els anuncis): ideal que la quantitat no superi un gra d’arròs fins als 3 anys o un pèsol fins als 6 anys.

2 – Cada boca és un món i té les seves necessitats.

Cada persona té les seves característiques particulars i a través de la pasta podem compensar o corregir certes alteracions concretes.

Existeixen multitud de pastes segons l’objectiu que perseguim: per a prevenir sagnats de geniva, blanquejadores d’esmalt, per reduir taques de factors externs (cafè, tabac, vi, tè…)… També podem aconseguir pastes específiques per a dents sensibles, antitosca, amb gustos sobretot digides a infants…

En general direm que les pastes per hipersensibilitat dental són efectives sempre i quan es facin servir de manera continuada. Les blanquejadores no han demostrat tener una acció massa significativa. I aquelles que actuen contra malalties de geniva (gingivitis, sagnats…) no solen ser massa efectives ja que si bé poden reduir lleugerament la placa i la inflamació solen ser malalties indicadores d’alteracions més greus que requeriran de la nostra visita per solucionar-ho.

3 – Com més components naturals, millor.

Un aspecte que també podem tenir en compte és que en la seva composició hi hagi el menor nombre de components químics possibles. En algunes ocasions es poden arribar a comercialitzar pastes de dents que incloguin algun component necessari per al procés tecnològic o de conservació però que sigui nociu per l’esmalt o la dent en general.

Es millor escollir pastes poc agresives i que incloguin el menor nombre possible de components. Això sí: sempre tingueu en compte que portin fluor.

4 – Informar-se sobre les novetats del mercat.

Cada cop més hi ha la tendència a treure nous formats i presentacions més respectuosos amb el medi ambient i la vida més natural.

Envasos que evitin els plàstics d’un sol ús, pastes de dents amb productes 100% naturals i/o homeopàtiques, formats sòlids o en pols que afavoreixen la conservació i el transport…

Escollir-les ja no només ens farà tenir una millor salut bucal sinó que també anirà en consonància amb els nostres valors i conservar el medi ambient.

Sigui quina sigui la teva situació, recorda que a Carreras Dental et coneixem a tu i a la teva boca com ningú, de manera que no dubtis a demanar-nos consell sobre quina pasta pot ser la més adecuada per la teva situació particular.

A Carreras Dental volem aconsellar-te per tal que tinguis el teu millor somriure. Pregunta’ns!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Open chat
1
Vols parlar amb nosaltres?
Carreras Dental
Hola!

En què et podem ajudar?