93 788 63 05 · 647 596 044

emi@carrerasdental.com

La importància d’una bona medició en l’elaboració de les pròtesis dentals.

Carreras Dental - Escanejat bucal pròtesi dental

La importància d’una bona medició en l’elaboració de les pròtesis dentals.

Com sabem, una pròtesi dental és un element artificial destinat a restaurar l’anatomia d’una o diverses peces dentàries, i que se sol fer com a darrer recurs quan hi ha la pèrdua d’una o diverses peces.

Dita pròtesi haurà de cumplir diversos objectius més enllà de l’estètica i la salut, i és per això haurem de fer que sigui funcional, de manera que permeti no només una masticació òptima sinó que no interfereixi en la deglució ni en la respiració o la parla.

Per tal que això sigui possible, la pròtesi haurà de tenir unes característiques molt concretes:

  • retenció: que una vegada implantada encaixi perfectament a la mandíbula del pacient.
  • suport: escollir a on fixarem la pròtesi serà fonamental per assegurar també aquesta funcionalitat.
  • estabilitat: òbviament una pròtesi que es mogui dins la boca del pacient no només serà incòmoda sinó que impossibilitarà la seva funcionalitat.
  • fixació: haurem de determinar com adherir la pròtesi i això ho haurem de saber en funció de l’estat de la mucosa i l’os.
La mandíbula humana pot realitzar mossegades amb una força de fins a 77Kg per centímetre quadrat, cosa que implica que la pròtesi s'ha d'ajustar perfectament per assegurar la seva funcionalitat.

Per tot plegat, fa que un dels punts més importants en la realització d’una pròtesi dental sigui la correcta medició de la boca del pacient.

Tradicionalment es fan impressions dentals amb motlles de guix o silicona, cosa que implica certa molèstia al pacient, ja sigui per temps necessari i perquè petites imperfeccions en la seva realització poden fer que impliquin desajustaments en la pròtesi.

A Carreras Dental volem estar al dia aplicant la darrera tecnologia i ja disposem d’un servei que ens permet escanejar directament sobre la boca del pacient.

Carreras Dental - Escanejat bucal pròtesi dental

Amb això aconseguim uns avantatges molt importants, com són:

1. El temps de visita es redueix considerablement ja que l’escanejat és molt més ràpid que fer-ho amb les pastes tradicionals.

2. Evitem la molesta tècnica de prendre mesures amb alignat al pacient.

3. Medició molt més precisa.

4. Comunicació amb el laboratori protèsic molt més completa i àgil ja que s’envia tota la informació detallada i poden fer la pròtesi amb total exactitud.

En resum: aquest escanejat directe a la boca del pacient farà que la funcionalitat de la pròtesi sigui major i assegurant l’èxit, evitant molestes revisions i ajustaments posteriors, d’una forma molt més cómoda i ràpida per tothom.

Si t’has de fer una pròtesi dental, a Carreras Dental vetllarem per la teva salut i confort.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Open chat
1
Vols parlar amb nosaltres?
Carreras Dental
Hola!

En què et podem ajudar?